Барселона – Динамо: матч нереалізованих можливостей

Барселона - Динамо

Матч вийшов дуже яскравим і багатим на гольові моменти для обох команд, хоча починалося все для Динамо дуже сумно.

Складалося враження, що динамівці на стартових хвилинах занадто побоювалися свого іменитого суперника і десь навіть робили це з перебором. Барселона прибрала м’яч до своїх ніг і почала накочувати свої атаки одну за одною, діючи великими силами на половині поля суперника.

Атакуюча група гравців Барси весь час намагалася заплутати оборону Динамо своїми переміщеннями. Позиції атакуючих футболістів були “плаваючими”, вони охоче взаємозамінювали один одного, сподіваючись таким чином збити з пантелику молодих оборонців киян. Але Динамо зберігало структуру гри в захисті і не допускало тактичних помилок. Правда за рахунок високого рівня індивідуальної майстерності і коротких передач “синьо-гранатовим” все ж таки вдавалося виходити на ударні позиції і загрожувати воротам Динамо.

Барселона мала можливість в перші 15-20 хвилин довести справу до розгрому, але реалізувала лише зароблений пенальті, в інших епізодах на висоті був молодий голкіпер киян Руслан Нещерет.

У Динамо не виходило зачепитися за м’яч і організовувати свої атаки. Барселона вміло накривала киян і ті не мали можливості перейти на половину поля суперника до моменту, коли на себе лідерські функції не звалив Жерсон Родрігес. Люксембуржець, побачив, що не виходить вийти з-під пресингу Барси за рахунок командних дій, тому вирішив робити це за рахунок індивідуальних. І що найголовніше – це почало у нього виходити.

Динамо - Барселона

Не дивно, що Родрігес частіше за всіх серед динамівців втрачав м’яч у цьому матчі – 7 разів, оскільки частіше за інших брав гру на себе. Логічно, що у Родрігеса більше всіх “обводок” – 3, стільки ж в активі і у Шабанова!

Поступово потуги Родрігеса вселили впевненість в гравців Динамо, і кияни почали якісно виходити з-під пресингу Барселони. Але все ж таки взяти гору у цьому поєдинку киянам не вдалося, матч закінчився з рахунком 2:1 на користь Барселони.

Пов'язані статті